Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Δημοτικές Εκλογές

Προτάσεις και Προτεραιότητες της Πολιτικής Κίνησης Βάρης - Βούλας – Βουλιαγμένης των Οικολόγων – Πράσινων για το Δήμο μας

Η πολιτική κίνηση Βάρης – Βούλας - Βουλιαγμένης των Οικολόγων - Πράσινων παρουσιάζει το πλαίσιο των προτεραιοτήτων της για το Δήμο:

Α) Ζητήματα συγκοινωνιών
  1. Ανάπτυξη δικτύου ποδηλατοδρόμων που θα συνδέουν μεταξύ τους, τους πρώην δήμους Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης. Ενοικίαση ποδηλάτων σε κεντρικά σημεία του Δήμου σε συμβολική τιμή, για τοπική χρήση.
  2. Ανάπτυξη δημοτικής συγκοινωνίας με τη χρήση άμεσα λεωφορείων φιλικών προς το περιβάλλον. Μελέτη για επέκταση του τραμ στο Δήμο μας.
  3. Περιφρούρηση της χρήσης των πεζοδρομίων: τα πεζοδρόμια δεν είναι χώρος parking. Δημιουργία πεζοδρομίων και διαπλάτυνσή τους όπου απαιτείται. Προβλέψεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και εποπτεία ώστε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στα σημεία αυτά.
  4. Δημιουργία ασφαλών διαβάσεων για τους πεζούς. Στενή εποπτεία της τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Μελέτη πεζοδρομήσεων.

Β) Ζητήματα πολιτισμού, παιδείας και διαφάνειας
  1. Ενίσχυση των καλών τεχνών και ενίσχυση των νέων δημιουργών. Ανάπτυξη συναυλιακών και εκθεσιακών χώρων. Ανάπτυξη πολυχώρων για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής παιδείας και της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ένταξη και προβολή έργων ζωγραφικής και γλυπτών στα δημόσια κτίρια.
  2. Δημιουργία και ανάπτυξη Δημοτικών Εργαστηρίων και Σχολής με στόχο την επαφή με τις καλές τέχνες. Ένας από τους στόχους της Δημοτικής Σχολής πρέπει να είναι η εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας από τους μετανάστες που κατοικούν στην περιοχή. Ένας άλλος στόχος θα πρέπει να είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των δημοτών για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής. Αξιοποίηση σε αυτό το πλαίσιο της Δημοτικής ακίνητης περιουσίας, των σχολικών χώρων και της εθελοντικής προσφοράς εκπαιδευτικών και δημοτών που ασχολούνται με τα επί μέρους θέματα.
  3. Ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής και δημιουργία αρχαιολογικού μουσείου.
  4. Ελεύθερη πρόσβαση στο Internet στις κεντρικές πλατείες του Δήμου. Ευρεία εξυπηρέτηση των δημοτών από τις δημοτικές υπηρεσίες μέσω του διαδικτύου. Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημάρχου, οι προκηρύξεις και οι αναθέσεις έργων να αναρτώνται άμεσα στο διαδίκτυο.


Γ) Προστασία Περιβάλλοντος, Φυσικοί Πόροι, Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας
  1. Προστασία των δημόσιων χώρων και των χώρων ιδιαίτερου φυσικού, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
  2. Ανάπτυξη, αξιοποίηση, προστασία και σωστή συντήρηση των πάρκων, των χώρων ελεύθερης άθλησης και των παιδικών χαρών του Δήμου. Δημιουργία πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής.
  3. Εγκατάσταση συστημάτων έγκαιρης ειδοποίησης για τις πυρκαγιές στους δασικούς χώρους και τους χώρους πρασίνου. Ανάπτυξη του εθελοντισμού για ζητήματα δασοπροστασίας.
  4. Ανάπτυξη και επέκταση της ανακύκλωσης. Προώθηση της κομποστοποίησης. Υποχρεωτικό σχέδιο ανάπτυξης της ανακύκλωσης για τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες και εταιρείες της περιοχής. Ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου και σύνδεσή του με βιολογικό καθαρισμό.
  5. Ο Δήμος θα πρέπει κατά προτεραιότητα να προμηθεύεται οικολογικά προϊόντα, στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό.
  6. Χρήση μη πόσιμου νερού για τις ανάγκες ποτίσματος. Έλεγχος της ποιότητας του νερού του υδροφόρου ορίζοντα.
  7. Υπογειοποίηση των εναέριων καλωδίων (Δ.Ε.Η. και Ο.Τ.Ε.). Οι σχετικές εργασίες μπορούν να συνδυαστούν με τις εργασίες εγκατάστασης του δικτύου Φυσικού Αερίου.
  8. Έλεγχος της αυθαίρετης δόμησης. Ιδιαίτερη προσοχή στα ρέματα.
  9. Σταδιακή μετατροπή των δημοτικών κτιρίων σε πράσινα κτίρια και σε κτίρια μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Χρήση ανανεώσιμων μορφών ενέργειας αρχικά για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του Δήμου.

Δ) Ζητήματα απασχόλησης και κοινωνικής αλληλεγγύης
  1. Το πλαίσιο που περιγράφεται από τις προηγούμενες προτάσεις μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της απασχόλησης στην περιοχή. Για παράδειγμα η ανάδειξη του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και η ίδρυση αρχαιολογικού μουσείου προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας. Το ίδιο και η ενίσχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και παιδείας.
  2. Προτείνουμε επιπλέον να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο προστασίας του περιβάλλοντος, των νέων τεχνολογιών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω μείωσης των δημοτικών τελών που τους αναλογούν.
  3. Προώθηση και διευκόλυνση της ανάπτυξης θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης, ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών, συνεταιρισμών καταναλωτών, άμεσης επαφής παραγωγών και καταναλωτών.
  4. Ενίσχυση του εθελοντισμού. Υποστήριξη των πρωτοβουλιών των δημοτών ιδιαίτερα για ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας του περιβάλλοντος.


Πρόταση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Η πολιτική κίνηση Βάρης – Βούλας - Βουλιαγμένης των Οικολόγων Πράσινων για την προώθηση των προαναφερθέντων ζητημάτων και προτάσεων, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών προτείνει στους Δημότες του Δήμου μας να ψηφίσουν:
Α) Για την Περιφέρεια, το ψηφοδέλτιο «Αττική Οικολογική Απάντηση» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Κώστα Διάκο. Στο ψηφοδέλτιο αυτό προτείνουμε να ψηφιστούν από την περιοχή μας οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αλέξανδρος Ελευθεριάδης και Ελένη Παρασκευοπούλου.
Β) Για το Δήμο, τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Κυριάκο Αμπατζόγλου ο οποίος συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο «Νέα Εποχή» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Παναγιώτη Καπετανέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου